Емполи и Аталанта бяха отборите, които стигнаха до победи в мачовете без значение от последния кръг в Серия А, които започнаха в късния следобед. Първите надделяха над Торино с 2:1 като домакини, а вторите биха навън със същия резултат Дженоа. 

С този си успех Емполи стигна до място в Топ 10, което е доста престижно. А до него се стигна след изключително силна игра на ветерана Масимо Макароне, който се отличи с гол и асистенция. 

Той първо откри резултата в 13-та минута, след като се разписа при асистенция на Рикардо Сапонара. В 54-та минута Пьотър Зелински удвои преднината на тима си, след като Макароне го изведе на страхотна позиция. 

Но "биковете" върнаха интригата с попадение на нигериеца Джоел Оби в 56-та минута, дошло след подаване на Давиде Дзапакоста. Но до края повече попадения не паднаха и Емполи се поздрави с трите точки.

Благодарение на тях тимът събра 46 в актива си, което му отреди десетата позиция. Емполи изпревари именно съперника си в последния кръг, за да запише престижното класиране. Влияние за това оказа и мачът между Дженоа и Аталанта. 

Генуезците паднаха с 1:2 на свой терен и позволиха на Емполи да мине напред. Иначе този мач на "Мараси" предложи много малко положения, особено преди почивката. Първият гол падна за гостите от Бергамо в 53-та минута и беше дело на Марко д'Алесандро. 

Само пет минути след това обаче Леонардо Паволети изравни, преди в 82-та минута Ясмин Куртич да отбележи втори гол за Аталанта и да донесе трите точки на тима си. Така Дженоа приключи 11-и с 46 точки, а тимът от Бергамо е с позиция по-надолу и с точка по-малко.