Звездата на Барселона Неймар обяви, че когато е бил на 13 години, е отказал на Реал Мадрид, защото не се е виждал щастлив в Европа.

Както е известно през 2005 година от Реал Мадрид са били много близо до това да привлекат Неймар, но футболистът е отхвърлил отправената му оферта.

Звездата на Барселона признава, че не е бил подготвен да направи тази крачка и е смятал, че няма да се приспособи към европейския стил на игра.

„Тогава бях само на 13 години. По онова време не се чувствах комфортно, не се виждах щастлив в Европа. Не смятах, че ще се чувствам добре извън Бразилия, ако изляза навън толкова рано", коментира Неймар.

„Не смятах, че ще се приспособя към европейския стил на игра. Не смятах, че съм готов за това и затова не исках да бързам. Нямаше нужда да го правя“, добави 24-годишният футболист.

„Моят приоритет и тогава беше щастието ми. Исках да стана професионален футболист и можех да си представя да дойда в Европа, но след години. Точно това се случи.“

През 2010 година Неймар отхвърля нова оферта от Реал Мадрид.

„Тогава взех решението си директно заедно с членовете на моето семейство. Изобщо не се замислих. Имах много оферти, но прецених, че Реал Мадрид не е моят отбор, защото нямаше да мога да се развия“, каза още Неймар.