Вратарят на Барселона Клаудио Браво обясни, че е мотивиран още повече от факта, че дербито срещу Реал Мадрид ще се играе на „Сантиаго Бернабеу“.

Чилийският вратар е без допуснат гол в първите осем мача от сезона и е мотивиран да продължи да подобрява постижения и след Ел Класико.

„Много съм позитивно настроен от началото на сезона. Успях много бързо да се адаптирам. Истината е, че това е много хубав етап от моя живот“, сподели Браво.

„Не мога да кажа дали съм очаквал толкова успешен старт на сезона. Със сигурност това е много позитивно за мен и съотборниците ми. Това ни позволява да запазим концентрация и да подходим със спокойствие“, добави чилиецът.

„За мен рекордите не са най-важното нещо. Много по-важно е отборът да побеждава. Всичко е с времето си. Ще видим какво ще се получи. Бъдещето е непредсказуемо“, продължи вратарят.

„Това, че Ел Класико е на „Бернабеу“ ме мотивира още повече, за да се докажа. Нашата цел е да спечелим на всяка цена. Сигурен съм, че ни очаква едно невероятно изживяване, в което ние сме длъжни да победим. Завръщането в игра на Луис Суарес е много позитивно за нас. Смятам, че той ще допринесе много за още по-силното представяне на отбора. Той е един голмайстор, един футболист от световна класа. Суарес е способен да направи разликата с другите отбори“, каза още Клаудио Браво.