Волфсбург и Шалке завършиха наравно 1:1 в последния мач от 29-ия кръг в Бундеслигата. „Вълците“ бяха по-добрият отбор в по-големи части от мача, но гостите от Гелзенкирхен са тези, които могат повече да съжаляват за равенството, тъй като до 78-ата минута водеха с 1:0.

С изпуснатите 2 точки пък Волфсбург приближи максимално Байерн до титлата. Тимът на Дитер Хекинг е единственият преследвач на баварците, но 5 кръга преди края на шампионата разликата е 12 точки, което означава, че още в следващия кръг баварците могат да станат шампиони.

През първото полувреме домакините пропуснаха няколко изгодни възможности за гол чрез Иван Перишич, Кристиан Треш и Кевин Де Брюин като в тези ситуации на ниво се изяви Ралф Ферман.

В началото на втората част „вълците“ бяха още по-близо до гола след изстрел на Рикардо Родригес, който обаче срещна напречната греда.

Противно на логиката, в 53-ата минута Шалке откри резултата чрез Лирой Сане, който отправи отличен удар от границата на наказателното поле, попаднал в долния десен ъгъл на Диего Беналио.

Волфсбург стигна до равенството в 78-ата минута след отлично изпълнение на Кевин Де Брюин с изстрел от средна дистанция.

В класирането Волфсбург е втори с 60 точки и до края на сезона най-вероятно ще се съсредоточи върху запазване на тази позиция. Шалке е шести с 41 точки.