Футболистите на Наполи направиха най-хубавия подарък на треньора си Рафаел Бенитес по случай 55-я му рожден ден, след като разгромиха като гост Волфсбург с 4:1 в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа и направиха голяма крачка към полуфиналите в надпреварата. Италианците спряха впечатляващата серия от мачове без поражение на Волфсбург.

Наполи дръпна с 4:0 в хода на двубоя с попадения на Игуаин, Хамшик и Габиадини преди Бентнер да върне един гол за немския тим чак в последните десетина минута на срещата. 

Волфсубрг, който е втори във временното класиране в Бундеслигата усложни максимално задачата си за класиране в следващия кръг на втория по сила клубен турнир по футбол в Европа. Немците отправиха повече удари по посока вратата на съперника, но без особена полза, като повечето извън очертанията на вратата на Мариано Андухар.

източник: Gulliver/GettyImages

Двубоят стартира перфектно за Наполи, като Гонсало Игуаин даде преднина на италианския тим в 15-ата минута. В атака започнала от Марек Хамшик, Драйс Мертенс намери добре Игуаин и въпреки съмненията за засада и игра с ръка на аржентинския нападател на Наполи, той овладя и вкара за 1:0. В следващата атака на Наполи Гонсало Игуаин пропусна да отбележи за втори път, след като ударът му бе блокиран.

Гостите нанесоха втори удар на немския си домакин с гол на Марек Хамшик в 23-ата минута. Хамшик бе намерен добре от Игуаин и вкара за 2:0.

източник: Gulliver/GettyImages

Волфсбург опита бързо да върне поне един гол, като в 30-ата минута бразилецът Налдо имаше шанс, но не успя да отправи точен удар. В добавеното време на първото полувреме Андре Шурле бе близо до попадение след самостоятелна акция, но вратарят на италианците Мариано Андухар показа страхотен рефлекс и отклони топката, която се удари в гредата и излезе в корнер.

източник: Gulliver/GettyImages

След почивката Гонсало Игуаин продължи да тормози защитата на домакините, като пропусна нов шанс в 49-ата минута. Аржентинецът преодоля няколко бранители и стреля, но стражът на Волфсбург Диего Беналио отрази удара.

Третият гол за Наполи падна в 64-ата минута, като Марек Хамшик реализира второто си попадение в двубоя за 3:0 за гостите. Хосе Кайехон изведе Хамшик в удобна позиция и той не пропусна да вкара. Италианците отчаяха съперника в 77-ата минута с четвърто попадение, дело на Маноло Габиадини, който овладя топката след центриране на Лонерцо Инсиние.

Домакините все пак успяха да върнат един гол в 80-ата минута, когато Никлас Бентнер отбеляза за 1:4, оползотворявайки пас от Иван Перишич. До края гостите имаха още една възможност, като в 82-ата Габиадини овладя след хубав пас и стреля от около 23 мунтра, но топката удари гредата.

Алжирецът Фаузи Гулам празнува успеха на своя Наполи:

източник: БГНЕС