Отборът на Ница записа нов успех във френската Лига 1, побеждавайки Лориен като домакин с 2:1 в осмия кръг. В герой за Ница се превърна Марио Балотели, който вкара победния гол в 86-ата минута, а в продължението италианецът бе изгонен за червен картон.

С успеха Ница излезе начело във временното класиране във Франция с 20 точки и без загуба до момента, а Лориен е предпоследен, 19-и с едва 6 точки в актива си.

Домакините поведоха в 11-ата минута с попадение на Рикардо Перейра, който получи от Матьо Бодмер. През второто полувреме Лориен успя да изравни и имаше няколко добри възможности да обърне мача, но така и не успя, след което дойде мигът на Балотели.

Нападателят можеше да се разпише още в 50-ата минута, но пропусна.

Гостите изравниха в 61-ата минута чрез Бенджамин Мукандо, а в 72-ата удариха и греда, но не успяха да реализира втори гол.

За сметка на това Марио Балотели показа класа в 86-ата минута и с чудесен шут вкара за 2:1. Балотели получи жълт картон за радостта си след гола, а в добавеното време за спречкване със съперник си изкара и втори жълт, с което остави тима си с човек по-малко до края на мача.