Страхотно шоу си спретнаха Краснодар и Ница в мач от група I на Лига Европа.

Руският тим се наложи с 5:2, а два пъти се разписа бившият футболист на Левски Жоаозиньо, който добави и асистенция на сметката си.

В другия мач от групата Шалке доминираше и победи с 3:1 Залцбург.

Краснодар и Шалке са с пълен актив от две победи след първите два мача в групата, докато Залцбург и Ница все още нямат точка.

В трети кръг, Краснодар приема Шалке, а Залцбург - Ница.

Атракцията на вечерта бе в на стадион "Кубан" в Краснодар. Там три гола паднаха още през първото полувреме.

Фьодор Смолов откри в 22-та минута, Жоаозиньо се разписа в 33-та, а новата звезда на Ница Марио Балотели върна едно попадение в 42-та.

20 минути след почивката отново Жо се записа сред голмайсторите, с гол от дузпа за 3:1.

Вилан Киприен пак намали в 71-та, но Ница не успя да търси поне равенство, след като Ари увеличи отново аванса на Краснодар в 86-та минута, след асистенция на Жоаозиньо, и пак Ари оформи 5:2 в третата минута от добавеното време.

Доста по-едностранчиви бяха нещата в Гелзенкирхен. Там Шалке без особени проблеми наложи своята доминация над Залцбург за крайното 3:1.

Първият четвърт час от мача протече спокойно, без чисти голови положения. Още при първото такова обаче, Леон Горецка откри резултата, в 15-та минута, след като засече центриране отляво. Първоначалният му удар с крак бе париран от вратаря на Залцбург, но след това Горецка с глава добави топката в мрежата за 1:0.

Играта бе спряна за известно време в 22-та минута, след като голмайсторът на Залцбург Сориано пострада лошо, получи аркада и на лекарите им бе нужно доста време, за да го вдигнат на крака.

Отличен шанс имаше за Шалке и в 26-та минута Алесандро Шопф бе изведен срещу стража на гостите, но ударът му от движение бе спасен.

Добра атака за Шалке бе завършена от Кулашинац в 42-та минута, но топката прелетя над вратата.

Нещата не стартираха добре за Залцбург и през второто полувреме. В 48-та минута Шалке поведе с 2:0, след като Чалета-Цар си отбеляза автогол.

В 58-та минута нещата вече станаха абсолютно ясни, с трето попадение за Шалке. След центриране от корнер, Налдо стреля с глава, топката тупна зад голлинията, но излезе, след това бе ударена и греда, преди Хьоведес да добави вече в мрежата и да има сигнал от арбитъра.

В 65-та минута Чалета-Цар изчисти почти от голлинията, след поредна силна атака на Шалке.

Джонатан Сориано върна едно попадение в 72-та минута, с хубав плътен удар по диагонала, а това се оказа и крайният резултат.