Шампионът на Франция за 2012 г. Монпелие продължава да се изкачва в класирането на Лига 1 след победа над Ница с 2:1 у дома. Така тимът запази сериозни шансове да се добере до квотите за евротурнирите следващия сезон. 

Момчетата на Ролан Курбис направиха пълен обрат от 0:1. Те изостанаха в резултата в 36-та минута, след като Ерик Ботеак от състава на гостите реализира хладнокръвно безспорна дузпа в полза на тима му. 

Но този аванс на Ница се задържа само осем минути. Още преди почивката Брайън Дабо изравни, за да запази шансовете на тима си за пълен обрат. Той стана факт след почивката. 

В 66-та минута бившата звезда на Борусия Дортмунд Лукас Бариос, който сега играе в Монпелие под наем от Спартак Москва вкара за 2:1 и хвърли в екстаз трибуните на "Стад де ла Мосон". 

Този резултат се запази до края и домакините взеха така важните три точки. Така те вече имат в актива си 42 и са на шестата позиция, а имат и двубой по-малко. Ница пък е в долната половина на таблицата с 34 точки на 13-та позиция и със само пет повече от последния в зоната на изпадащите Тулуза.