Луис Суарес отново е гладен за футбол. Уругвайската звезда се присъедини към заниманията на националния отбор на родината си в Саудитска Арабия. Срещу арабите ще е първият му мач след инцидента с Джорджо Киелини по време на Световното. 

Тогава новият нападател на Барселона ухапа защитника на Италия и беше наказан от ФИФА за четири месеца. Така дебютът му за каталунците няма да се състои до дербито с Реал Мадрид в края на месеца. 

Но за родината си ще може да играе в контролите със Саудитска Арабия на 10 октомври и с Оман три дни по-късно. И вече се включи с присъщия си хъс в заниманията на треньорския щаб. 

Иначе уругвайците бяха посрещнати като звезди в Рияд, но очаквано най-голямо внимание беше обърнато именно на Суарес. В Барса също очакват тези мачове с интерес, за да видят в каква форма е рекордната им покупка. 

Досега нападателят участва само в една контрола за "блаугранас" и бързо трябва да възвърне формата, която го направи водещ реализатор в Англия миналия сезон, за да се сработи с останалите звезди.