Годишната заплата на Лионел Меси в отбора на Интер Маями е 20,4 милиона долара и е с разлика най-голямата в цялата Мейджър Лийг Сокър, показват оповестените в четвъртък данни от Асоциацията на играчите в МЛС.

Всъщност само три от останалите 28 отбора в американския шампионат дава повече пари сумарно за заплати, отколкото Интер отделя за осемкратния носител на "Златната топка". 

Целият бюджет за заплати на Интер Маями е 41,7 милиона долара, което означава, че 36-годишният аржентинец печели повече и от всички свои съотборници, взети заедно. Втори по възнаграждение в тима е бившият съотборник на Меси в Барселона Серхио Бускетс, който взима по 8,7 милиона долара, а Жорди Алба и Луис Суарес печелят по 1,5 милиона долара на сезон.

Трите клуба, които имат по-голям бюджет за заплати от заплата на Меси, са Торонто, Чикаго Файър и Нешвил. За възнаграждения в Торонто отделят 31,4 милиона долара, в Чикаго - 25,1 милиона и в Нешвил - 21,4 милиона.

Най-ниският бюджет е този на Сейнт Луис от 12 милиона долара, докато Солт Лейк и Сан Хосе отделят по 13,6 милиона долара за футболистите си.

От данните на Асоциацията на играчите в МЛС става ясно, че втори по заплата след Меси е полузащитникът на Торонто Лоренцо Инсиние, който взима по 15,4 милиона долара на година. Трети е Бускетс, а веднага след него е швейцарецът Джердан Шачири. Той получава 8,15 милиона долара в Чикаго. Топ 5 се затваря от полузащитника на Остин Себастиан Дриуси с 6,72 милиона долара. / БТА