Втородивизионният Корвинул Хунедоара спечели Купата на Румъния след победи с дузпи над елитния Оцелул Галац на Милен Желев. Финалът в Сибиу завърши 2:2 в редовното време, а тимът от второто ниво на местния футбол се наложи с 3:2 при изпълнението на дузпи. 

В герой се превърна 19-годишният вратар Стефан Лефтер, който осигури първи трофей в 103-годишната история на клуба. 

Корвинул Хунедоара завърши на второ място във втора дивизия на Румъния, но не получи лиценз за елита и няма право на промоция. От УЕФА пък ще трябва да решат дали ще дадат лиценз на отбора за Лига Европа, като това на този етап не изглежда много вероятно, според медиите в северната ни съседка. 

Българският десен бек Милен Желев започна като титуляр за Оцелул и остана на терена през всички 120 минути. Тимът от Галац поведе в 27-ата минута чрез Анес Рушевич. В 39-ата минута обаче Мариус Коман изравни. 

Малко преди да измине час игра Рушевич се разписа от дузпа и отново даде аванс на своя отбор. Антонио Манолаче отново върна паритета в 74-ата минута. 

Така завърши и редовното време, а в продълженията нови голове не паднаха. Така се стигна до изпълнение на дузпи, където Хунедоара пропусна първия си опит, но след това Оцелул не успя в три поредни и така втородивизионният тим спечели Купата на Румъния.