Легендата на Реал Мадрид Раул Гонзалес разказа пред вестник AS, че наистина може би скоро ще обърне внимание на развитието си като треньор.

"Хората около мен често ми казват, че е време да се замисля за треньорска професия, но още нямам нужната квалификация. Наистина ми харесва да работя с деца и вероятно трябва да обърна внимание на тези, които смятат, че в мен има треньорски потенциал," заяви Раул.

"Навремето не виждах Зидан като треньор, но впоследствие той работи доста в други сфери в клуба, прекара доста време с Анчелоти, а когато му бе даден шанс, се доказа в Реал Кастия. Така че явно си го е носел в себе си. Смятам, че израства непрекъснато в първия отбор, откакто го пое," продължи екс-голмайсторът на "кралския клуб". "Ключът към успехите на Зидан е вярата му в играчите и това, че успява да ги накара да вярват в себе си."

"Определено 11 треньори за 13 години е много. В клуба имаше повече треньорски смени, отколкото години съм играл. За първите ми шест години съм работил с Валдано, Арсенио, Капело, Хайнкес, Камачо, Хидинк и Дел Боске. А Дел Боске можеше да се превърне в нашия вариант на Сър Алекс Фъргюсън. Той има нужната фигура за това, но във футбола никога нищо не се знае."

Запитан дали е готов да бъде спортен директор на Реал, Раул отбеляза: "В момента такава позиция в клуба няма. Аз вярвам в гладките отношения между клуб и играчи."