Наставникът Франк де Бур заяви, че няма никакво намерение да си тръгва от холандския шампион Аякс и би го сторил единствено, ако получи възможност да работи в „интересен“ клуб.

От вече почти 2 години името на специалиста постоянно се спряга за преминаване в друг тим, като за последно най-сериозен интерес проявяваше Тотнъм. Самият Де Бур има договор с амстердамския гранд до лятото на 2017 година, а четирите поредни шампионски титли на страната говорят достатъчно за качествата на свършената от него работа.

По принцип специалистът си пада голям фен на Ла Лига, където като футболист вдигна титлата с Барселона през сезон 1998/1999.

„Не се тревожа затова дали ще бъда треньор в Испания или някъде другаде. Искам да се фокусирам върху Аякс за времето, в което ще бъда тук, и ще видя какво ми готви бъдещето“, каза Де Бур.

„Наистина съм щастлив тук и имам договор до 2017 година. Притежаваме екстремно талантлив състав, който ще има повече опит през следващата кампания. Бих подписал единствено с интересен клуб“, завърши наставникът.

Преследването на пети пореден трофей не върви много гладко за Аякс, тъй като след 25 кръга ПСВ Айндховен е лидер с 11 точки преднина пред шампионите.