Националният отбор с най-много титли от световни първенства ще дойде само на 500 км от София. Бразилия ще гостува на Турция в Истанбул на 12 ноември в предпоследната си проверка за 2014 г. 

Една проверка със "селесао", особено когато "златистите" гостуват, струва изключително скъпо. Но явно за турците финансовата част по осигуряването на проверка с бразилците не е проблем и местните фенове ще могат да се насладят на Неймар и компания месец и половина преди края на годината. 

Последната проверка на избраниците на Карлос Дунга за 2014 г. ще е шест дни по-късно. Тогава те ще играят с Австрия, като двубоят е във Виена. Явно и за австрийците парите не са проблем за такава контрола. 

Това ще са петият и шестият мач на новия селекционер начело на Бразилия. Дебютът му беше през септември срещу Еквадор и Колумбия. Сега му предстои мач с Аржентина в Пекин и после с Япония в Сингапур. 

Бразилците може и да са с най-много световни титли, но със сигурност искат да забравят последния Мондиал, на който бяха домакини. На полуфиналите бяха унизени от новия първенец на света Германия с 1:7, а после загубиха битката за бронза с 0:3 от Холандия.