Българският нападател на Партизан Валери Божинов не скри, че мечтае за завръщане в Серия А. Играчът на „гробарите“ даде обширно интервю пред италианското издание Tuttomercatoweb.com, където коментира всички по-злободневни теми около себе си.

Припомняме, че Божинов има солиден опит както в Серия А, така и в Серия В. В годините назад той брани цветовете на Лече, Фиорентина, Ювентус, Виченца, Верона и Тернана.

„След толкова години, пътувах много. Научих много, опознах различни култури, натрупах ценен опит. Преживях важни моменти както в шампионата на Италия, така и в други първенства, и периодът ми в Партизан е наистина много значим. Искам да се представям на ниво. Искам да се възползвам максимално от възможността, да играя в Шампионска лига. Трупам знания. Феновете на Партизан са много емоционални. Много приличат на италианските запалянковци, например на тези на Наполи, Фиорентина и Рома“, започна Божинов.

„До момента се справям добре в сръбската лига. Отбелязал съм 20 гола. Човек ще си помисли, че е много, но в действителност всички очакват много от мен. Като цяло обаче първенството е доста трудно. Ако не си подготвен физически, и не си концентриран, няма как да се справиш с трудностите. Съперниците ни приемат мачовете срещу нас на сериозно, раздават се на 100%. Много от чужденците, които акостират в сръбския шампионат са учудени от високия ритъм, при който се играе.“

Контрактът на Валери Божинов с Партизан изтича през юни 2017 година. Запитан за бъдещите му планове, нападателят обясни: „Искам да се завърна в Италия, но не в ниските дивизии. Аз съм на 30 години – вече съм по-мъдър. Мисля повече като цяло. Смятам, че имам сили отново да играя в Серия А“.

„И аз допусках грешки в миналото. За 15 години в Италия обаче, смятам, че научих много. Израснах като човек, а и моята същност е малко италианска. Може да имало хора, които са се държали зле с мен, но никога не бих споменал имена“.

„Не съм имал оферти от отбори от Серия А през лятото. Очаквам обаче да се върна. Това е моя цел. На 30 години един играч е напълно узрял, на 100%. Вижте Балотели. Играе в силно първенство и се представя на ниво. Е, и аз съм на 30 години“, добави Божинов.

Колкото до това какво е мнението му за случващото се в Серия А сега, Божинов обясни: „Излишно е да казвам, че Ювентус е много силен отбор. Той ще спечели Серия А. Играл съм в този отбор и знам каква е атмосферата. Има глад за победи. Преди не бе достатъчно конкурентоспособен в Шампионската лига, но сега с Игуаин в редиците си – това се промени“.

Помолен за финално обобщение на мечтите си, Божинов сподели: „Искам да се завърна в Серия А. Ще ми се да получа нов шанс. Когато гледам играчи като Буфон и Тони, получавам страхотен заряд. Тук съм и съм готов“.