Общо 5 милиона евро и още един футболист са предложили от Рома на Палермо за Ивайло Чочев. Българският национал обаче предпочете да удължи договора си със сицилианския клуб до 2020 година, а днес замина за Италия преди началото на подготвителния лагер на тима си.

„За мен е мого радостно, че подписах такъв договор, защото ми дава сигурност. Оставам на едно прекрасно място, което много ми харесва. Свикнах с обстановката в Палермо. Мисля, че всичко се разви горе-долу доста бързо и съм щастлив от този договор. Не съм следял трансферната сага и не мога да говоря по тази тема. Треньорът обича да работи с млади играчи. Такава е политиката на Палермо и колкото може повече играчи да бъдат продавани“, сподели Ивайло Чочев пред Нова телевизия.

Новият 5-годишен контракт на Чочев с Палермо практически стопира трансферната сага около халфа. Освен вицешампионът Рома сондажи на ниво клуб-клуб е имало и от Наполи с оферта от 3 милиона евро.

„Имах една добра ваканция, която ми позволи да се възстановя напълно. Пожелавам си да съм жив и здрав, и да направя добри игри през новия сезон. Ще се готвим в Австрия. Най-сериозната контрола е с Макаби Хайфа, която се очертава като много сериозна“, заяви футболистът.

Ивайло Чочев

източник: Gulliver/GettyImages

Ивайло Чочев призна, че е направил частични отстъпки за неизплатени заплати от бившия му клуб ЦСКА и пожела успех на армейците по пътя има обратно към А група.

„Разбира се, че следя всичко около ЦСКА. Надявам се това да е най-правилното нещо, което се случва с отбора. Тези две-три седмици бяха много тежки за всички фенове. Надявам се това да е най-добрият вариант и тези две години да минат бързо, за да се върне ЦСКА там, където му е мястото. Надявам се и с г-н Ганчев ЦСКА да се върне там, където му е мястото, защото той е доказал, че е един от най-добрите в тази сфера. Направил съм компромис, но мисля, че не това е най-важното, а ЦСКА да се върне там, където му е мястото“, коментира Ивайло Чочев.