Бразилецът Джанкарло Превиато няма да подпише договор с ФК Дунав /Русе/. Той тренира през последната седмица с "драконите" и бе изпробван в контролата с Волунтари в Румъния (1:4).

Треньорското ръководство е преценило, че на този етап Превиато няма да е нужен на отбора. От клуба информираха, че молдовският таран Петру Леука също е освободен. Той не бе включен и в групата за проверката с румънския отбор.

Треньорът на Дунав Веселин Великов коментира, че на полузащитника Самир Аяс, подписал наскоро договор с клуба, му е необходимо малко повече време, за да влезе в игрови ритъм. "Сигурен съм обаче, че той бързо ще навакса", заяви Великов.

Треньорът отчете, че от контролата в Румъния с Волунтари могат да се извлекат много поуки за предстоящите важни срещи от първенството на Първа лига у нас. "През първото полувреме изпробвахме нови футболисти и такива, които по-рядко попадат сред титулярите. Изпробвахме и различни тактически варианти. Може би и теренът не бе подходящ за по-технична игра. Не се получи. Направихме много смени на почивката и през втората част заиграхме нашата си игра. Вкарахме гол, изпуснахме поне още едно чисто положение. Получихме гол след малко спорна ситуация за дузпата. Да, загубихме с голям резултат, но затова са контролите - да се изпробват различни схеми и тактики. Няма да правим трагедии. Ще си извадим необходимите поуки, за да не повтаряме тези грешки", каза Великов.

Футболистите на Дунав подновяват тренировки утре.

"Драконите" излизат срещу Монтана в мач от 10-ия кръг на Първа лига на 16 октомври /неделя/. Двубоят ще се състои в Разград, където русенският клуб играе домакинските си срещи.