Фенове на Левски все повече и повече изпълват центъра на Марибор в очакване на мача от Лига Европа между тима от Герена и местния едно именен състав. След като по-голямата част от привържениците пристигнаха в сряда и преспаха през нощта, днес видимо са в по-добро състояние. Семейство от Стара Загора и техен приятел успяха да се снимат с индуски певец, като дори за фотото му сложиха и шапка на Левски.

Фенове на Лацио дойдоха за пореден път да подкрепят „сините“. Те също се снимаха в централните части на куротния град, като се очаква да дойдат с още една кола от Рим.

В центъра на Марибор е сборният пункт на „сините“ запалянковци, които ще подкрепят Левски. Според местното спортно издание „Спортен дневник екип“ днес се очаква привържениците на Левски да поставят рекорд по посещения на фенове на противников отбор на Марибор. Изданието излезе със заглавие „Българи подобряват рекорд на англичани“.

Постижението до сега се държи от запалянковци на Бирингам, които преди години са били на стадион „Людски врът“ 800 човека. За довечера от Левски са закупили 1000 билета, а се очаква тази цифра да бъде надвишена. Запалянковци, живеещи в Европа ще си купят билети за други сектори.

Според същото издание коефициентът за успех на Марибор е 1.55, а за победа на Левски е 5.50. Хиксът е оценен на 3.50.

Друг словенски вестник – „Вечер“ – излиза с няколко статии за предстоящия двубой, като една от тях е със заглавие „Кой не скача и не пее“. В нея пише как още от вчера привържениците на Левски се настаняват в хотели в центъра на Марибор.  

Срещата между Левски и Марибор е тази вечер от 21.00 часа и ще може да я следите в Gong.bg и по Дарик радио. 


Валентин Грънчаров, специален пратеник на Дарик радио в Марибор, Словения