Каращият проби в Левски Фредерик Нимани не е играл официален мач точно от десет месеца. За последно той е бил на терена на 9-и ноември 2013 година, когато влиза като резерва за ОФИ Крит при гостуване на Пас Янина. Бившият играч на Монако напуска този състав, защото не получава редовно своето възнаграждение и до този момент не е бил в друг отбор.

Кариерата на Нимани е доста интересна и започва много обещаващо в Монако. За сегашния клуб на Димитър Бербатов той бележи девет попадения, но често е пращан и под наем. Има шанса да опита и от английската Висша лига, където подписва с Бърнли. Това се случва през сезон 2009-2010, но за този тим Нимани записва едва 45 минути, които са разпределени в два мача. Това са двубоите срещу Болтън и Астън Вила, а и в двата случая се появява като резерва.

През сезон 2011-2012 Фредерик Нимани се подвизава в още един сериозен тим – гръцкия ПАОК. Там записва 13 мача и бележи един гол. Във френския Истър се засича с Кевин Бру, който бе печално известен с присъствието си в Левски.

По време на първата си тренировка с Левски Нимани показа, че притежава силен ляв крак, но си личи, че не е в оптимално състояние. Георги Иванов ще трябва да прецени в следващите дни дали ще предложи договор на 25-годишния нападател от Марсилия.