Фирма от София и консорциум от Шумен поискаха да извършат ремонта на сектор „Б” на стадион „Лудогорец Арена”. Това става чрез обществена поръчка, тъй като ремонтът на този сектор е ангажимент на община Разград. Местната управа е собственик на стадиона, ползван от Лудогорец по договор за публично-частно партньорство. Общината ще ремонтира още един сектор, а клубът – останалите. В обявата за обществената поръчка изрично е посочено, че докато се извършва ремонтът, трябва да се запази възможността за провеждане на мачове на стадиона.

Общо 5 фирми са закупили тръжна документация за обществената поръчка на стойност 3 333 334 лв. без ДДС. Дружества от Дупница, Варна и София обаче не са подали оферти.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 180 дни. Заместник-кметът Таракчиева коментира, че се надява ремонтните работи да започнат в срок, тъй като от днес влиза в сила законово изменение, което въвежда известни ограничения пред фирмите, които обжалват обществени поръчки и по този начин се забавя изпълнението на общински проекти. Вече всяко дружество, което иска да подаде жалба до Комисията за защита на конкуренцията, трябва да внесе такса от 2% от стойността на поръчката, но не повече от 15 000 лв., досега таванът е бил 1850 лв.

Лудогорец

източник: Радка Минчева

Поръчката предвижда: изграждане на сектор „Б” от монолитна стоманобетонна конструкция, фундирана на свързана фундаментна гредоскара; над трибуните ще се изгради козирка от метална конструкция с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни; обособяване на стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, душови помещения, стаи за треньора, допинг контрол и др., както и технически, и помощни помещения за обслужване на стадиона, сервизни помещения за посетителите. Всички външни строителни елементи на сградата ще бъдат топлинно изолирани. Ще се изпълнят водопроводна, електрическа и слаботокови инсталации вкл. пожаро-известителна система,отопление, вентилация, канализация.

Лудогорец

източник: Радка Минчева