Новият старши треньор на шампиона на Люксембург Дюделанж - белгиецът Себастиен Гронжан, има трудно първо предизвикателство. Воденият от него отбор ще играе във втория кръг с Лудогорец,  като срещата е след два дни в Разград.

Люксембургците вече  пристигнаха в България, а треньорът разказа какво очаква като  признава, че има достатъчно информация за разградчани. Първата среща между двата отбора е в сряда от 20.00 часа на  стадион "Лудогорец Арена".

"Имаме няколко неща за вършене през този сезон и първото,  което е на пътя ни, е Шампионската лига. Ние сме фокусирани на  100 процента. Гледали сме ги, имаме достатъчно информация, а  най-важното е селектирано и раздадено на футболистите.  По-конкретно мога да кажа, че срещаме амбициозен отбор със своя  философия за играта. Не използват шаблони и са технични. Но ние  ще се насочим към техните недостатъци и грешките им и ще се опитаме да ги използваме", коментира наставникът.

"За мача в България имаме идея с какъв състав ще излезем, ще видим какво ще се случи в следващите два дни. В Дюделанж ще се  опитаме да спечелим на 100 %, а в България да стигнем до  резултат, който е удобен за реванша. И дано публиката да дойде и да ни подкрепи, разказва още белгийският специалист.

Журналистът от вестник "Льо Котидиен" го пита дали е  допълнителна мотивация и този факт, че Дюделанж единствен от  страната остана в Европа. Според наставника, и трите отбора от  страната в Лига Европа не са имали късмет при жребия, но както  те, така и неговите футболисти, не са фаворити за европейските  купи.

Точно преди старта на подготовката Дюделанж беше напуснат от двама важни играчи за миналия сезон, но това не притеснява  белгиеца. Семир Луаджи и Тиери Щиймец са избрали своя път, но  групата остава от 25 човека, така че няма проблем./БТА