Когато погледнем назад – цели 32 кръга от А група са зад гърба ни, а напред – 4 оставащи, в които всички въпроси ще получат своя отговор. Какво обаче се случи в празничния петък и почивния уикенд?

Локомотив Пд – Лудогорец 2:1

Локомотив Пловдив отложи шампионските тържества в Лудогорец, след като постигна победа с 2:1. Воденият от Илиан Илиев отбор изигра много разумно мача и успя да се възползва от две от ситуациите, които бяха създадени пред вратата на Владислав Стоянов. Мартин Камбуров бе точен в 25-та минута от фаул, а вторият гол за Локомотив реализира Емил Гъргоров в 34-та минута. Почетното попадение за разградчани отбеляза Вандерсон в първата минута на добавеното време на срещата. Лудогорец завърши мача с човек по-малко, след като Джонатан Кафу бе изгонен с втори жълт картон за симулация в 32-та минута.

Илиан Илиев поздрави играчите си за успеха над Лудогорец, а Георги Дерменджиев заяви след загубата, че футболистите му трябва психически да се разтоварят.

Владислав Стоянов обаче беше категоричен: „Мисля си, че мачът с Пирин ще е шампионски. След днешната загуба всеки един от нас ще бъде ядосан и ще дадем всичко от себе си."

Играч на мача: Мартин Камбуров

 

Монтана – Левски 0:1

Левски се наложи с 1:0 над Монтана като гост и продължава доминацията си над този съперник. Финалистът за Купата на България продължава да няма спечелена точка на свой терен в първенството през пролетта. Тимът е последен в елита и има 18 точки.

Мигел Бедоя реализира единственото попадение в 51-та минута. Божидар Краев проби отляво, влезе в наказателното поле по аутлинията, опита да размени пас с Венци Христов и след това сервира отново топката за Бедоя, за когото остана само да я бутне в мрежата от два метра.

Имаше ли дузпа за Монтана срещу Левски?

Наставникът на Левски Стойчо Стоев призна, че второто място за „сините“ в крайното класиране е бил максимумът за тима му през сезона.

Защитникът на Монтана Йордан Тодоров определи положението в тима като „много тежко“.

Треньорът Емил Велев сподели, че разликата в мача са я направили съдиите, които са оказвали подкрепа на "сините".

Играч на мача: Божидар Краев

 

Черно море – Берое 1:0

Черно море спечели с 1:0 срещу Берое. Двубоят на стадион „Тича“ се игра при изключително тежки условия заради наводнения терен. Единственото попадение в срещата отбеляза Георги Илиев в 21-та минута. Берое загуби навръх вековния си юбилей и по този начин компрометира шансовете си за класиране в Лига Европа.

След срещата наставникът на гостите Пламен Липенски обаче бе категоричен, че съдията Стефан Павлов се е подиграл с трудна на играчите, и Берое ще подаде контестация.

Никола Спасов отново коментира темата за продължаването на своя договор с думите: „Докато ме искат в Черно море съм тук."

Футболистът на Берое Том заяви след загубата от Черно море, че теренът на стадион „Тича“ е бил много тежък за футбол. Бразилецът иронично попита за какво са 5 съдии? На подобно мнение беше и Благой Макенджиев.

Феновете на гостите се запитаха и имаше ли дузпа за Берое в срещата с Черно море?

Играч на мача: Георги Илиев

 

Славия – Ботев 1:0

Славия направи огромна крачка към бронзовите медали в А група и участие в турнира Лига Европа, след като спечели с минималното 1:0 домакинството си на Ботев. Единственото попадение в срещата отбеляза Борислав Балджийски в 75-та минута. Това е първи домакински успех за Славия под ръководството на Александър Тарханов.

Президентът на Славия Венци Стефанов заяви, че е с две ръце за участието на ЦСКА в планирания нов формат на родния шампионат.

Александър Тарханов заяви, че борбата за третото място между Славия и Берое ще продължи до последния кръг на шампионата.

Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Костов сподели след поражението на Славия, че „канарчетата“ са загубили мача по много елементарен начин.

Играч на мача: Борислав Балджийски