Лидерът в Северозападната дивизия Оклахома Сити разгроми гостуващия Ню Орлиънс със 121:95 и стана третият отбор в лигата след Голдън Стейт и Сан Антонио, който достигна до границата от 40 победи през редовния сезон. Домакините спечелиха всяка една от четирите части и записаха 14-и успех в последните си 16 мача.

Ръсел уестбруук беше най-полезен с 23 точки 10 борби, Кевин Дюрант добави 23 точки и 6 асистенции, а Серж Ибака се отличи с 18 точки и 7 борби. За гостите по 23 точки реализираха Антъни Дейвис и Джру Холидей.

Срещата започна с минута мълчание заради пътната катастрофа, която претърпя съпругата на помощник-треньора в Оклахома Монти Уилямс. През миналия сезон той водеше именно Ню Орлиънс, като редица състезатели и от двата отбора признаха след двубоя, че не са успели да играят с пределна концентрация.

Милуоки се наложи над гостуващия Вашингтон с 99:92 в двубой с множество обрати. Столичани пропиляха аванс от 31:21 в началото на втората четвърт, а след серия от 23:5 домакините обърнаха до 55:44 малко преди почивката.

В третата четвърт Вашингтон отново доминираше и в началото на четвъртата част стигна до 75:72 в своя полза. Последното равенство беше фиксирано при 81:81 около 6 минути преди края, след което Милуоки взе своето, за да запише втори пореден успех в лигата.

Крис Мидълтън се отличи с 27 точки, 6 борби и 9 асистенции, а Янис Антетокунмпо допринесе със 17 точки и 13 борби за домакините. Брадли Бийл беше най-резултатен за гостите с 19 точки, а Джон Уол добави 15 точки и 10 асистенции./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS