Измъчваните от гражданска война украинци имат повод да празнуват. Баскетболните национали на страната ги зарадваха с победа на Световното първенство в Испания, като надделяха над коравия отбор на Турция и световен вицешампион с 64:58. 

До почивката след първите две части резултатът вървеше точка за точка, като турците дори се оттеглиха с една аванс на паузата. Решителна за успеха на Украйна обаче се оказа последната четвърт. 

В нея Олег Мишула беше лидерът на тима си и реализира изключително важни точки, сред които и две тройки. Ихор Зайцев също много му помагаше при стрелбата, като двамата бяха и най-резултатни, съответно с 19 и 12 точки. Юджийн Джетър пък добави 10. 

Истински господар под коша беше Омер Ашък от състава на турците. Той овладя невероятните 20 отскочили топки, но дори и това не се оказа решаващо за успех на турците, които вече започват да се притесняват след втората си поредна загуба. 

Южните ни съседи са с актив от една победа и две поражения, докато украинците са с два успеха и една загуба. Момчетата на Майк Фратело дори вече започват все по-смело да поглеждат към осминафиналите. 

Трябва да се отбележи също така, че украинците бяха без капитана си Серхий Гладир, който лекува контузия и е пазен за евентуалните по-важни битки занапред на Световното първенство.