Финландия бързо се отърси от тежката загуба от САЩ в първия ден на Световното първенство по баскетбол, и записа победа с 81:76 над Украйна, в група С.

Това бе и първата, историческа победа за финландците на баскетболен Мондиал, в първото участие на тима на такъв форум. Интересното е, че ден по-рано, и Украйна записа дебютен успех на Световно първенство.

Украинците понесоха тежък удар още в първата част, когато един от най-добрите им играчи Серхий Гладир получи контузия. Гладир не успя да продължи двубоя, като това доведе и до дебют на най-младия играч на Световното - 17-годишният Святослав Михайлюк.

След напълно равностойно иначе първо полувреме, завършило с две точки преднина за Украйна - 37:35 - нещата се обърнаха за финландците в третата четвърт.

Тогава Финландия взе крехък аванс, който държа до последно, и дори успя да го увеличи до десетина точки в средата на четвъртата част. Въпреки финалния щурм на украинците, няколко грешки и добри отигравания за съперника донесоха първия успех за Финландия на Световното.

Както и срещу САЩ, най-резултатен за финландците бе Шон Хъф с 23 точки, а Петери Копонен приключи с 14 точки и девет асистенции.

24 за Украйна отбеляза Пух Джетър, 15 вкара Максим Пустозвонов, а Михайлюк дебютира с четири точки, включително и една забивка.