Домакините на Световното първенство по баскетбол Испания продължават уверения си поход. "Ла фурия" не се спря и пред класния състав на Бразилия и го отвя с 19 точки разлика - 82:63. 

Те изковаха успеха си още в първата четвърт. В нея резултатът беше 30:14, а лидерите на испанците бяха неудържими. Поредния си велик мач изигра голямата звезда Пау Гасол. 

Той изпусна само четири стрелби от игра и беше на линия във всеки един момент, в който тимът му имаше нужда от него при евентуален шанс бразилците да върнат интригата. 

Новият играч на Чикаго Булс в НБА завърши мача с 26 точки и наистина беше неуловим за противниковата защита. Той свърши и страхотна работа в защита, като улови и 9 борби. 

С двуцифрен актив за домакините завършиха още Серхио Родригес и Хуан Карлос Наваро, съответно с 12 и 10 точки. За бразилците единствено Андерсон Варежао и Леандро Барбоса се представиха на познатото ниво. 

Те бяха и единствените с двуцифрен актив за южноамериканците, като първият завърши с 11 точки, а вторият с 10. Тиаго Сплитер пък беше под нивото си и завърши само с 6 точки и 4 борби. 

Така Испания продължава с пълен актив след първите три мача и 6 точки на сметката си, докато бразилците допуснаха първа загуба в груповата фаза и вече са с актив от 5 точки.