Една от най-колоритните легенди на българския спорт безспорно е Любо Ганев. 210-сантиметровият гигант записа завинаги името си във волейбола, но колкото силен беше на полето, толкова екстраваганетен е извън него. И винаги е пълен с хиляди истории, гарнирани с типичното му чувство за хумор. 

Той реши да събере тези хиляди истории в книга, а те са описани и с множество снимки, някои от които за първи път се появяват в публичното пространство. Една от най-интересните е как Христо Стоичков се е метнал на врата на своя добър приятел. 

В книгата Ганев разкрива как се е стигнало до приятелството им, а в ефира на "Здравей, България" по NOVA той разкри и повече от историята на тази снимка. Тя е заснета в еуфорията на една от победите на България в Световната лига по волейбол срещу фаворита Бразилия. В изблик на емоции Камата скача на гърба на Ганев. 

Бившият волейболист разкри на кого дължи чувството си за хумор, спомни си за моментите в спортното училище в Русе, за времето в ЦСКА, за добрите приятелства. Книгата му беше представена в навечерието на Световното първенство по волейбол, което се провежда в България и Италия.