Националният отбор по волейбол е напълно готов за предстоящото световно първенство, което ще се състои през този месец у нас и в Италия.

Това коментира в Русе вицепрезидентът на българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

"Надявам се, че ще направим едни хубави мачове. Имаме шансове да победим всички в групата. Отборът може. Вярваме на тези момчета - независимо, че има доста контузени. Някои и се отказаха, но нас не ни интересува кой го няма. Нас ни интересува кой е на терена, защото тези, които са там, трябва да изнесат всичко на ръцете си", каза Ганев.

Той обясни, че отборът играе във Варна, защото там се чувства като у дома си, а варненската публика е една от най-добрите.

По отношение на Русе, който ще бъде домакин от 12 до 18 септември на сблъсъците от Група Б, където са отборите на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия, Любо Ганев заяви, че е впечатлен от отношението на общинската управа към събитието.

"Такова отношение на община към спортно мероприятие досега не бях срещал. Целият град е брандиран, всички знаят, че ще има световно първенство. Русе винаги е бил спортен град и сега е моментът да върнем големия спорт тук", заяви Ганев.

По думите му останалите градове-домакини - Варна и София, също се готвят и няма как да не са готови.

"Досега успяваме да се справим с всичко - нищо, че времето ни притиска", заяви Ганев. /БТА