Един от лидерите на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров оцени високо победата над Куба в четвъртия ни мач на Световното първенство. Според него, всяко подценяване е щяло да ни изиграе лоша шега и е важно, че е нямало такова. 

"Наистина днес Ники Учиков направи страхотен мач срещу едни млади момчета, които физически са много качествени. Знаехме, че ако ги подценим, могат да си ни бият като нищо. Едно подценяване срещу тия момчета може да донесе голяма беля, защото са много силни на сервис и в нападение." 

"Радваме се, че изиграхме много концентрирано този мач и от първата до последната точка взехме всички геймове. Това беше важно за нашето класиране, защото имаше вариант и да станем четвърти, ако бяхме паднали днес. Някои писаха, че вече сме се класирали и всичко е ОК, но не беше така", заяви Салпаров и коментира последния мач от първата групова фаза, който ще е срещу Полша. 

"Затова всичко е хубаво, че под напрежение изиграхме един хубав мач и зарадвахме всички тези наши фенове. Чакаме развитието на Полша - Иран, в последния мач ще дадем всичко от себе си срещу поляците и нека по-добрият победи", завърши Салпаров.