Пламен Константинов вече не е треньор на националния отбор по волейбол при мъжете. Поне това се подразбира от официално съобщение на сайта на федерацията.

Договорът на специалиста няма да бъде подновен поне на този етап. Контрактът изтече с края на Световното първенство при мъжете.

През последните дни в медиите се появиха информации, че следващият селекционер ще бъде Мартин Стоев. 

Волейболният ни тим завърши на девето място в крайното класиране на Световното първенство по волейбол за мъже, което се проведе у нас и в Италия.

Ето и съобщението в сайта на БФВ:

След завършване на световното първенство по волейбол президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров се срещна с треньора на националния отбор Пламен Константинов.

Двете страни обсъдиха представянето на националния отбор и за да бъдат свободни в своята преценка за евентуална бъдеща съвместна работа, решиха да финализират договорните си взаимоотношения към този момент. 

Окончателните изводи и оценки ще бъдат направени на по-късен етап, когато Управителния съвет на БФВ ще разгледа отчетите на Пламен Константинов и неговия щаб, и на треньора на женския национален отбор Иван Петков, след приключването на световното първенство по волейбол за жени в Япония.  

Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров пожела успех на Пламен Константинов в работата му в Русия.