Русе и Пловдив ще бъдат домакините на Европейското по волейбол за жени през 2021г. Това сподели вицепрезидентът на родната федерация по волейбол Любо Ганев след днешния жребий за Националната волейболна лига.

"Нашата волейболна лига става все по-силна. Благодарение на спонсорите, които помагат, клубовете тръгват нагоре. Сега и мачовете са по-интересни. Виждам израстване в последните години. Ще има интересни срещи. Мисля, че хората, които ни гледат, ще стават все повече - както в залата, така и по телевизията, защото вътрешният шампионат става все по-силен", каза Ганев.

"Относно Нефтохимик? Те направиха требъл през миналия сезон. Имат една отговорна задача за новия сезон. Няма да им бъде лесно да защитят титлите си. Селекцията им е много добра, но винаги може да се намери някой отбор, който да ги изненада", добави той.

"Бюджетите на клубове стават все по-големи. Някои надхвърлят дори 1 млн. лева. Това е пътят за създаването на класен отбор, на качествени мачове и като цяло на класно първенство. В първенството има някои чужденци - това е добре. Един чужденец винаги може да направи разликата. Съотборниците му могат да се учат него, а колективът става по-здрав", сподели очакванията си Ганев за идния шампионат.

"Днес играем срещу Иран на Световното - това е един от най-важните ни мачове в групата. При победа ще си отворим пътя поне до мача с Полша, който ще реши водача в групата. Сигурен съм, че момчетата ще дадат всичко от себе си, те са достатъчно мотивирани. Имаме перфектна зала, страхотни условия. Бяха няколко пъти похвали за организацията на шампионата. Чакаме всички фенове в залата, сега всичко е в ръцете на момчетата", коментира следващия мач на България от Световното първенство по волейбол той.

"За Световно първенство при жени, за домакинство, е доста трудно – признавам си. Но България е почти сигурен домакин за Европейското първенство за жени през 2021 година. Мисля да вземем две от групите да бъдат в България. Два или четири града ще имат привилегията да бъдат домакини. Това смятаме, че ще са Русе и Пловдив, самите волейболистки предпочитат тези градове”, добави още босът на волейболната централа.