България продължава да мечтае на волейболния Мондиал. След категоричния успех над Иран, тази вечер за момчетата на Пламен Константинов предстои важна битка. Навръх 22 септември (Независимостта на България) страната ни ще се изправи срещу САЩ във втория си мач от група G от втория етап Световното, което се провежда в у нас и в Италия.

Срещата е от 20:40 часа в „Арена Армеец“ в столицата.

Класиране на „трикольорите“ за финалната фаза на шампионата минава през три задължителни успеха в София, като първата стъпка бе направена, а едно от големите изпитания за родния състав предстои.

В момента България заема второто място в потока си с актив от 12 точки, след четири успеха и две поражения. Едно от тях бе нанесено именно от костеливите иранци, но в петъчната вечер момчетата на Пламен Константинов взеха сладък реванш срещу този съперник. Другият състав, от който селекцията ни претърпя загуба, бе Полша.

Освен над Иран, победи българските волейболисти за момента записаха още над Финландия, Пуерто Рико и Куба.

Междувременно САЩ оглавява група G с 16 точки след шест успеха в шест двубоя. 

„Имаше блясък в очите и различен заряд. Залата не беше пълна, но публиката даде добра подкрепа. Срещу САЩ ще ни бъде по-лесно от психологическа гледна точка и по-трудно от волейболна. Мисля, че за тази среща заслужаваме пълна зала“, сподели селекционерът ни Пламен Константинов надеждите си за жарка подкрепа тази вечер в „Арена Армеец“.

В последния си мач от група G България се изправя срещу Канада. Двубоят е в неделя, 23 септември, отново от 20:40 часа.

Припомняме, че съгласно регламента отборите влязоха във втория етап с всичките си показатели натрупани до момента (победи, загуби, точки, геймово и точкото съотношение). 

Първенците от оформените 4 групи в настоящата фаза, както и двата най-силни втори състава, ще оформят финалната шестица, където селекциите ще бъдат разпределени в нови две групи от по три тима. Срещите от финалния етап ще се играят в Италия.