Мъжкият национален отбор по волейбол спечели последната си контрола с Египет с 3:0, а след това надделя и в допълнителния гейм, изигран по настояване на двата щаба. Въпреки убедителния резултат, селекционерът Пламен Константинов разкри какви слабости е видял и върху какво трябва да се работи до началото на Световното първенство. 

За нашия състав то стартира на 9 септември с мач срещу Финландия в залата във Варна. Според селекционера, "лъвовете" трябва да започват по-директно и по-мощно мачовете си и да използват инерцията, която им дава публиката. 

"Резултатът е положителен, успяхме да спечелим и четирите гейма. Не ми харесва как започваме. Започваме малко опипващо противника, вместо да натиснем газта още в самото начало. Срещу малко по-висока класа отбори ще ни е сложно, ако изпуснем инициативата."

"В крайна сметка трябва да стартираме като домакини, дори ако трябва да се възползваме от първоначалния ентусиазъм, домакинство, зала, публика, която е на наша страна. Ако започваме прекалено опипващо, може да се опарим с някой от отборите, така че това ми се искаше да е по-добре", заяви Константинов и отличи и хубавите моменти на терена.

"Иначе имаше хубави моменти. Мисля, че в общи линии някои неща се напасват. До последно ще държим тези момчета, които са тук. До последния възможен ден, защото всичко може да се случи и трябва да имаме по една резерва на всеки пост. Имаме данни за всички отбори. Куба винаги са малко загадка", завърши Пламен Константинов.