Куба победи Пуерто Рико в мач без значение от групата на България на Световното първенство по волейбол. Карибското дерби завърши с успех 3:1 за отбора от Острова на свободата, но това едва ли грее местните волейболисти. 

Участниците в следващата фаза от нашата група на практика вече са ясни, така че този мач беше без значение за крайното класиране. Единствено служеше за статистиката, а и за самочувствието на отборите, защото те се бореха за първи успех на шампионата. 

Кубинците взеха битката за престиж с 3:1 (25:15, 22:25, 25:21, 25:17) и ще завършат предпоследни в класирането. Това беше последен мач и за двата отбора на първенството и те вече могат да се отправят обратно към Карибите. 

В първия гейм превъзходството на Куба беше фрапантно и в нито един момент не си личеше, че победата в него може да бъде за съперника. Но пуерториканците се активизираха през втората част и я взеха с 25:22, за да изравнят за 1:1. 

Третият гейм беше най-завързан и от него на практика зависеше и крайният победител. Кубинците показаха по-здрави нерви и го взеха с 25:21, с което пречупиха съперника. Те взеха и последната четвърта част с 25:17, за да се поздравят с крайното 3:1. 

Така двата тима приключиха участието си в турнира и отпадат от него. Следващите битки в групата пък ще дадат окончателното разпределение на отборите в челната четворка и какви ще бъдат съперниците им в следващата фаза. Засега лидер е България, но това е преди изиграването на дербито Полша - Иран .