Няколко много интересни двубоя още в първи кръг предложи жребият за основната схема на Sofia Open 2019! Безспорно дербито на старта на надпреварата ще бъде между Стан Вавринка и финалиста от миналата година тук Мариус Копил. Победителят от този сблъсък пък ще срещне Фернандо Вердаско във втори кръг, така че за швейцареца няма да бъде никак лесно влизането в топ 8 в София. Гаел Монфис ще срещне финалиста от 2016-а Виктор Троицки, който получава третият уайлд кард за основната схема. Осмият в схемата Андреас Сепи и унгарецът Мартон Фучович оформят друг от любопитните мачове в първи кръг. Шампионът от миналата година Мирза Башич пък ще се изправи срещу винаги опасния Мартин Клижан.

Жребият за Sofia Open 2019

източник: LAP.bg

Двамата българи в основната схема Димитър Кузманов и Адриан Андреев избегнаха най-трудните съперници, но все пак ще имат сложни задачи срещу тенисисти от топ 60. Кузманов ще срещне №54 в света Робин Хаасе, с когото игра в София и преди 2 години (6:4, 6:4 за Хаасе). При евентуална първа победа в "Арена Армеец" за пловдивчанина, то във втори кръг го очаква №3 в схемата Даниил Медведев.

Адриан Андреев пък ще срещне австралиеца Матю Ебдън, който е №45 в световната ранглиста. Ако успее да запише успех, то Андреев ще се изправи след това срещу шампиона от 2016-а и №4 в тазгодишната схема Роберто Баутиста Агут.

Жребият за Sofia Open 2019

източник: LAP.bg

Ето и евентуалните четвъртфинали, ако поставените продължават напред в турнира:

Карен Хачанов - Фернандо Вердаско
Роберто Баутиста Агут - Андреас Сепи
Николоз Басилашвили - Даниил Медведев
Гаел Монфис - Стефанос Циципас

Жребият за Sofia Open 2019

Жребият за Sofia Open 2019

източник: LAP.bg

Жребият на българите:
Адриан Андревв - Матю Ебдън
Робин Хаасе - Димитър Кузманов

Пълен запис на жребия:

По-късно днес ще станат ясни жребиите за квалификациите, както и на двойки.