Радост от завръщането си в България изрази Стан Вавринка по време на жребия за Sofia Open 2019. Швейцарецът сподели, че преди година е бил впечатлен от атмосферата и подкрепата по трибуните, така че очаква с нетърпение и сега да играе в "Арена Армеец".

Вавринка призна, че има по-големи очаквания от себе си спрямо 2018-а, но не остана особено очарован от съперника си в първия кръг Мариус Копил, когото определи като труден.

"Много съм щастлив отново да бъда тук, миналата година имах голяма подкрепа. Това е началото на годината, всички се надяваме да играем добре тук, ще се опитам да дам най-доброто от себе си", каза трикратният шампион от Големия шлем.

"Генерално се чувствам много по-добре, миналата година се върнах от контузия. Сега се чувствам добре, започнах годината добре, играх добре в Доха и на Аустрелиън Оупън, имам по-големи очаквания, но ще е труден мач с Копил. Познавам добре Мариус, играли сме добре в миналото. Труден съперник. Агресивен тенисист, ще е много труден мач срещу него."

"Качеството на тенисистите е много високо, има много интересни мачове още в първи кръг. Ще бъде интересна седмица."

"Бях щастлив да бъда тук, миналата година имах хубави мачове в тази зала. Тренирах добре, условията са добре, ще е чудесна седмица."

Вавринка коментира и една от другите звезди на турнира Стефанос Циципас: "Игра невероятно в Австралия, миналата година напредна доста. Ако играе на това ниво, тук ще е труден за побеждаване."

Швейцарецът бе попитан и за отсъствието на Григор Димитров, но призна, че няма представа за причините. "Не знам, мисля, че игра преди 2 години, спечели, нямам представа каква е причината да не е в турнира."

"Мисля, че миналата година бе прекрасно за мен да бъда тук. Насладих се на атмосферата по време на моите мачове, имаше много хора по трибуните, надявам се да бъде по същия начин тази година."

Трикратният шампион от Големия шлем коментира и новия формат на отборния турнир Купа Дейвис като се присъедини към много други тенисисти, изказали се негативно за промяната. "Не съм голям фен на новия формат, може да е добре за играчите от следващата генерация, но за мен не е нещо, в което исках да се въвлека тази година. Като малък мечтаех за Купа Дейвис, можех да играя пред собствена публика, при уникална атмосфера. Затова играх 11 години за Швейцария, имах невероятния късмет да спечеля турнира. Не съм решил, фокусирам се в момента върху мен, искам да се изкача в ранглистата и после ще мисля."

Няколко супер двубоя още в първи кръг на Sofia Open, приемлив жребий за българите