Адриан Манарино ще играе на финала на турнира по тенис за мъже Sofia Open, който се провежда в "Арена София" в столицата, след като французинът се наложи с 6:2, 7:6(2) срещу играещия с неутрален статут руснак Павел Котов.

Манарино, който спечели в рамките на час и 27 минути, ще срещне за титлата британеца Джак Дрейпър, който се наложи с 6:3, 6:4 над германеца Ян-Ленард Щруф. Така на финала един срещу друг ще се изправят тенисисти, играещи с лява ръка.

Снимки: Startphoto.bg
15 снимки

35-годишният Манарино, който е поставен под номер 2 в схемата, има десет финала в кариерата си и е спечелил четири титли. Французинът обаче взе две от тях през този сезон - една в Астана и една в Нюпорт, който организира турнир в световния тур за предпоследен път. През 2022 Манарино спечели трофея в Уинстън-Салем, а през 2019 - в Хертогенбош.

Манарино започна силно в "Арена София". Той записа пробиви в третия и петия гейм, след което сложи край на първата част с първото разиграване за сета. Във втория двамата отразиха по един шанс за брейк на съперника и стигнаха до тайбрек, в който Манарино направи цели пет мини-пробива и стигна до 7:2.

Манарино записа седем аса и 15 печеливши удара, допускайки само десет непредизвикани грешки. Така той спечели първия мач в кариерата си срещу 24-годишния Котов, който е на 80-о място в ранглистата на АТП.

Манарино и Дрейпър не са се срещали в официален мач до този момент. Финалът на Sofia Open е насрочен за 15:00 часа в събота.