Адриан Манарино не е очаквал да направи толкова силен втори полусезон в световния тенис тур и е амбициран да го завърши с титлата на турнира Sofia Open, заяви той, цитиран от организаторите.

35-годишният французин стигна до финала с победа над руснака Павел Котов с 6:2, 7:6 (2). Той ще играе за титлата срещу британеца Джейк Дрейпър.

Снимки: Startphoto.bg
15 снимки

"И двамата сервирахме добре във втория сет. Той ме проби пръв, което изглеждаше логично. Но аз пък продължих да посрещам добре и успях да върна брейка. Запазих постоянство и това ми помогна да продължа напред. Опитвах се да бъда агресивен и да го принудя да поема допълнителен риск и се получи доста добре", коментира французинът специално за сайта на Sofia Open.

За Манарино това ще бъде четвърти финал през 2023, след като загуби в спора за трофея на АТР 250 в Майорка през юни и спечели титлите на АТР 250 в Нюпорт през юли и на АТР 250 в Астана през септември.

"Втората половина от сезона се развива чудесно за мен. Играя наистина силно. Дори бих казал, че не очаквах да завърша годината на толкова добро ниво. Винаги е хубаво да приключиш сезона с финал и аз ще дам най-доброто от себе си,  за да го завърша с победа", сподели още опитният тенисист.

Финалът на сингъл между Джак Дрейпър и Адриан Манарино започва утре в 15:00 ч. на централния корт в "Арена София". Преди това от 12:30 ч. ще се изиграе и шампионският двубой на двойки между Джулиън Кеш/Никола Мектич и Гонсало Ескобар/Александър Недовесов.