Един от най-добрите български тенисисти Димитър Кузманов коментира изтегления жребий за турнира от ITP 250 Sofia Open. Той ще се изправи срещу холандеца Робин Хаасе, с когото игра преди две години в същия турнир.

"Благодаря за интереса, щастлив съм за четвърти път да участвам в турнира. Благодаря за поканата. Амбициите ми са да запиша първа победа на сингъл, турнирът тази година е изключително силен, много съм развълнуван и се надявам да покажа максимумма от възможностите си", коментира тенисистът.

"Беше интересно, че аз и Вавринка си определихме съдбата, не мога да кажа, че съм разочарован, един нормален приемлив жребий, с Хаасе играх тук през 2017 година. Тук няма слаби тенисисти, нормален жребий, чакам да започне мача, знам, че той е с Холандия за Купа Дейвис, ще има по-малко време за подготовка", заяви Димитър Кузманов след изтегления жребий за турнира Sofia Open=

Направих може би най-добрата подготовка в Барселона, с Хачанов и , два първи кръга във Франция на закрито, тази година ще бъде по-добра от изминалата, която беше най-успешната за мен досега", добави той.

"Няма слаби играчи и лесни мачове, Матю Ебдън е един много сериозен играч, пожелавам му да се наслаждава на момента и даде максимума от възможностите си", добави той по повод жребия и на Адриан Андреев.

"Нека повече хора дойдат да ни подкрепят, направихме и доста добра промоция на турнира, сигурен съм, че ще има много повече хора. Силите са много изравнени, но Стан Вавринка, но и Медведев и Циципас са в невероятна форма, един от тримата ще е основен фаворит за спечелването на турнира", каза още той.

"Това и изключителна възможност и предизвикателство, за 4-ти пореден път участват в турнира, гледам напред и очаквам мачовете следващата седмица. Той е изключителен съперник, солиден, не е излизал скоро от първата 50-ица, мачът ще е по-различен, преди две години играх с него, тогава се върнах от контузия, той също ме познава, ще е интересен мач. Щастлив съм, че толкова много хора ме подкрепят и уважават, със сигурност публиката е фактор, който ме мотивира", добави Димитър Кузманов.