Националите на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев и Пьотр Нестеров отпаднаха на четвъртфиналите на двойки в осмото издание на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562815 евро. 

Участващите с "уайлд кард" Милев и Нестеров загубиха от опитните специалисти при дуетите Гонсало Ескобар (Колумбия) и Александър Недовесов (Казахстан) с 6:4, 3:6, 5-10 за 84 минути на корт 1 на надпреварата в "Арена София".

34-годишният Ескобар е 58-и в световната ранглиста на двойки. Той има четири титли в кариерата си в Тура на АТП, едно от които през този сезон в Бостад (Швеция) на клей през юли отново в тандем с Недовесов. Двамата играха финали също така и в Кицбюел (Австрия) и в  Хертогенбош (Нидерландия).

36-годишният Недовесов пък е 48-и в класацията на АТП при дуетите. Той спечели първата си титла на двойки през настоящата кампания, но има още пет финала в Тура.

19-годишният Милев и 20-годишният Нестеров започнаха отлично днешната среща и взеха първите четири гейма, след което съперниците им намалиха от 1:5 до 4:5, но българите все пак взеха сета.

Във втората част Ескобар и Недовесов реализираха ранен брейк за 2:0. В последствие представителите на домакините сервираха солидно, но не се възползваха от пет шанса да върнат пробива - един в третия гейм и по два в петия и в деветия, заради което срещата трябваше да бъде решена от шампионски тайбрек до 10 точки. В него колумбиецът на казахстанецът направиха ключова серия от четири поредни разигравания, за да поведат с 8:4, след което стигнаха до успеха.

Милев и Нестеров все пак си осигуриха по 2610 евро и по 45 точки за световната ранглиста при дуетите, но българското участие в турнира приключи.