След една седмица изпълнена с изключително атрактивни сблъсъци, на част от най-актуалните тенис звезди, дойде време за последния мач, който ще определи носителя на трофея на Sofia Open 2019.

На финала в Арена Армеец  един срещу друг ще се изправят Мартон Фучович (Унгария) срещу поставения под номер 3 в схемата Даниил Медведев (Русия).

Руснакът, който ден след финала (11 февруари) ще навърши 23 години, и унгарецът, който два дни преди финала навърши 27, ще се опитат да поднесат най-добрия подарък за рождения си ден.

Финалистът Медведев: Изтръпнах вътрешно в края на мача

В неделния ден след 17.00 часа на централния корт двамата ще определят кой е най-добрият в София. Руснакът си направи път към финала, след като победи един от любимците на родната публика Гаел Монфис след 6:2, 6:4.

Поставеният под №47 в света Мартон Фучович надви в три сета Матео Беретини (Италия) – 5:7, 7:5, 6:3.

Унгарска наслада на Sofia Open 2019: Фучович финалист

Даниил Медведев и Мартон Фучович са се изправяли един срещу друг само веднъж в официален мач. Това се случва през изминалата година на Мастърса в Монако. Руснакът, който днес е 16 в света, постига успех след 6:7, 6:2, 7:5.

Преди голямата битка на сингъл предстои да се разиграе и трофеят на двойки. От 14.00 часа на централния корт в Арена Армеец ще се изправят Чън-Пън Сие (Тайван)/Кристофър Рункат (Индонезия) и Никола Мектич (Хърватия)/Юрген Мелцер (Австрия).