Световната №7 в женския тенис Елина Свитолина прекара няколко дни в София. Причината бе любов - чаровната украинка използва свободната си седмица, за да подкрепи своя приятел Гаел Монфис по време на Sofia Open. 

За "Събуди се" Свитолина говори за тениса, живота извън него, Монфис и българската връзка в живота си.

"Всичко започна заради брат ми, докато играеше на корта, аз го наблюдавах. Възхищаваше ме как работи здраво, тренира постоянно. Исках да съм по-добра от него и исках вниманието на родителите си."

"През годините играта прерасна в състезание между нас. Играхме заедно тенис и това ме направи по-добра и по-силна. И родителите ми са страстни фенове. От 4-5-годишна ходих на училище и тренирах по два пъти на ден."

"Имам много любими (песни на Еминем б.р.), преди да изляза на корта слушам парчетата му."

А каква щеше да бъде, ако не бе тенисистка? "Със сигурност шях да съм в спортните среди заради семейството си. Щях да избера колоезденето или гимнастиката, но се радвам, че избрах тениса."

Най-близките са ѝ нейните родителите. "Винаги ми казват истината, тяхното мнение е моята опора и основа. Познават настроенията ми, кога съм щастлива и кога не съм доволна от тениса."

Свитолина призна, че е получавала предложения да играе за друга държава, но никога не ги е обмисляла. "От много малка като дете няколко пъти са ми предлагали, играех добре, забелязаха ме спонсори. Украйна е моята родина и страната има специално място за мен."

В живота на украинката има и сериозна българска връзка. Неин мениджър е Стефан Гюров.
"Запознахме се, убедих я, че трябва да подпишем договор за един месец. Тя взе, че спечели юношеския Ролан Гарос", споделя самият той, а Елина добавя: "Имаме чудесни отношения, заедно работим от почти 9 години, разбира се, има и търкания, но постигаме много като отбор, имаме специални отношения, приятели сме."

"Винаги съм искала да бъда в елита, но не съм се фиксирала в тази цел. Иначе нямаше да съм в топ 10. Всеки ден работя за всяка точка, постоянството ме задържа в елита."

Разбира се, Свитолина коментира и най-горещата тема около нея, връзката ѝ с Гаел Монфис. "От известно време сме заедно, но не искахме да го разкриваме толкова много. И двамата сме публични личности и не искаме да се крием. Заедно сме и сме щастливи. Може би заради това имаме общ профил в социалните мрежи. Феновете искат да знаят повече за нас и ние им го даваме. Заради него съм в София, имам свободна от състезания седмица и дойдох тук да го подкрепя. Той беше до мен по време на Аустрелиън Оупън."