Първата ракета на Украйна и шеста в световната ранглиста няма да играе за страната си в турнира за Фед Къп, който ще се състои от 6-ти до 9-ти февруари в Полша. Тимът на Украйна е в една група с България, Швеция и Естония. Като това със сигурност е добра новина за нашия тим. Свитолина обясни причината в своята фейсбук страница. Така тя ще може да пристигне в София, за да подкрепи приятеля си Гаел Монфис, който е един от участниците в надпреварата в "Арена Армеец".

"След дълги консултации с лекарите, взех трудното решение да пропусна мачовете на Украйна, които ще се състоят в Полша. Това е трудно решение, тъй като да играя за Украйна винаги е било чест за мен. Но, получената травма в турнира от Големия шлем в Мелбърн не ми позволява да тренирам и не мога да бъда на високо ниво за мачовете. В тази ситуация, ще подкрепям отбора отстрани. Имаме силен отбор и вярвам, че може да преодолеем този труден етап", пише Свитолина.

Тенисистката от Украйна се очаква да пристигне с гаджето си Гаел Монфис на турнира "Sofia Open", който е от категория 250 и е от 3-ти до 10-ти февруари в зала "Арена Армеец".