„Това е от 10 години насам най-трудната група, в която сме попадали. Тя се очертава в рамките на шегата като един Голям шлем. Има 5-6 състезателки от първите 100 и е доста трудна. Само победителят продължава напред. Последният в групата пък ще играе за изпадане, което също ще бъде доста трудно”, коментира капитанът на отбора на България за Фед Къп Дора Рангелова пред Дарик радио.

Отборът на България попадна в група с отборите на Украйна, Швеция и Естония в група I на зона Европа/Африка за Фед Къп.

В другата група са тимовете на Русия, Полша и Дания. Надпреварата ще се проведе в Полша от 6 до 9 февруари 2019 година.

За България ще играят Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова.

Отборите са разпределени в две групи (една с три отбора и една с четири). Победителите от всяка група ще играят на финал за спечелване на промоция.

„Тазгодишното ни участие ще е свързано с доста перипетии. Наистина един своеобразен Голям шлем турнир ще се изиграе тази година в Полша. Подготовката ще премине в Пловдив. Вики Томова ще се присъедини в последния момент. Предвиждам един четиридневен лагер”, заяви още Дора Рангелова и добави:

„От миналата година се взе решение за подмладяване на отбора, защото е крайно време. Осем години играехме с един състав с момичета, които допринесоха за оставането ни в групата. Дойде време и други да се докоснат до големия тенис. Тези момичета ще имат шанса да натрупат опит. Нямаме изявена двойка. Може би това ще е решаващо за мачовете. Ще ни бъде трудно и в тази насока.”