През сълзи на очи Алекс Лазаров изрази огромната си емоция от класирането за основната схема на Sofia Open. На пресконференцията след драматичния успех над Лука Вани Лазаров разкри, че след тежката 2018-а дори са му минавали мисли за отказване от тениса.

„Не знам дали сънувам, или е реалност. Не съм играл в такива мачове, не мислех, че е във възможностите ми. Участвам за четвърти път в този турнир, миналата година паднах много лошо. Нищо не ми се получаваше и в един момент мислех да се отказвам“, каза Лазаров, за когото сега предстои среща с един от идолите му в лицето на Фернандо Вердаско.

„Надявам се да не ме бие много и да покажа добър тенис, както до момента. Той е един от детските ми идоли. Още помня мача му с Надал от Australian Open. Да играя срещу Фернандо Вердаско, е сбъдната мечта. Още когато видях, че той ще играе срещу квалификант, исках само едно, ако стигна до основната схема – да играя срещу него“, заяви Александър Лазаров.

Лазаров изказа специални благодарности и към публиката, която го подкрепяше емоционално през целия двубой: „Не съм се чувствал на предишни турнири така. Тази публика ме кара да се чувствам като истински тенисист. Надявам се на двубоя с Вердаско да има още повече хора“.

Лазаров: Искам някой ден да стане нещо от мен