След двете си победи в квалификациите на Sofia Open, Александър Лазаров ще има предизвикателство от съвсем друго измерение в първия кръг на основната схема.  След разпределението на квалификантите стана ясно, че съперник на 21-годишния българин ще бъде шестият в схемата Фернандо Вердаско, който 

35-годишният ветеран е №26 в света и бе първият от големите имена, който пристигна в София с цел да се подготви максимално добре за турнира. Вердаско е достигал до №7 в света, притежател на 7 титли на ниво АТР и достигал до четвъртфинал на три от четирите турнира от Големия шлем.

Самият Лазаров разкри, че Вердаско е един от идолите му и се е надявал да играе именно с него, ако преодолее пресявките. „Надявам се да не ме бие много и да покажа добър тенис, както до момента. Той е един от детските ми идоли. Още помня мача му с Надал от Australian Open. Да играя срещу Фернандо Вердаско, е сбъдната мечта. Още когато видях, че той ще играе срещу квалификант, исках само едно, ако стигна до основната схема – да играя срещу него“, заяви Александър Лазаров.

Победителят от мача между Лазаров и Вердаско ще срещне във втори кръг победителя от мача на Мариус Копил и Стан Вавринка.

LAP.bg
33 снимки

Ето и другите двойки с квалификанти:
Яник Маден - Адриан Манарино
Николоз Басилашвили - Даниел Брандс
Ян-Ленард Щруф - Стефано Травалия