Стефанос Циципас разочарова себе си и много от феновете в "Арена Армеец" с отпадането си от Гаел Монфис, но това не му попречи да направи прекрасно впечатление след края на двубоя.

У нас гъркът определено се чувстваше у дома си, а със сигурност си спечели още фенове с това, което направи в Instagram. След двубоя Циципас публикува своя снимка с текст изцяло на български, гласящ: "Животът е поредица от поздрави и сбогувания. Страхувам се, че е време отново за сбогом."

На пресконференцията пък Циципас сподели, че с удоволствие би играл отново в София догодина. "Наслаждавах се да играя на този турнир. Определено. Беше невероятно. Усетих цялата енергия от публиката. Приятно ми е да играя при различни условия, различни от повечето турнири. Предполагам, че ще ми бъде приятно да се върна догодина".

Според него не е имало допълнителна нервност от многото гърци по трибуните, а ключът е бил краят на тайбрека във втория сет. "Не, не бях нервен. Чувствал съм се много по-нервен в мачове, които съм печелил. Просто в точката, която имах за спечелване на сета взех грешното решение, да играя на неговия бекхенд, а не на форхенда му. ЯАко искам да бъда голям шампион, трябва да изиграя добре точките, които са под напрежение, това бе ключовото в тайбрека, но не, не мисля, че играх лошо."