Световният №13 Стефанос Циципас беше изключително благодарен на горещата подкрепа, която получи от трибуните по време на първия си мач от Sofia Open 2019. 20-годишният играч взе резонна победа със 7:6 (5), 6:4 над Ян-Ленард Щруф и отчете, че за първи път, откакто е част от световния тур, се е почувствал сякаш играе у дома.

„Кога за последно видях толкова много гръцки флагове по трибуните? Ами никога преди. За първи път се чувствах като у дома си. Страхотно е, че всички тези хора са дошли специално, за да ме поздравят и подкрепят. Определено това ми помага да се чувствам по-комфортно в хода на турнира. Мисля, че през целия мач играх добре. Надявам се, че ако играя така, ще зарадвам публиката и ще покажа на тези зрители най-добрия си тенис”, коментира поставеният под №2 в основната схема играч.

„Ян-Ленард е много опасен противник. Аз съм го гледал. Днес имаше някои много важни точки. Аз имах късмет, в някои решения бях по-мъдър от него. Тези неща ми помогнаха да взема пробив във втория сет, с който на практика се реши и мачът. Останах търпелив. Стана много равностоен мач, затова съм доволен, че победих силен съперник”, допълни Циципас.