Прекъснаха мача на Григор Димитров срещу Белгиеца Зизу Бергс от Мастърса в Шанхай заради дъжд. Срещата беше спирана на три пъти, в два от случаите съдията я поднови след подсушаване на открития корт, но в третия случай се наложи състезателите да бъдат прибрани в съблекалните при резултат 6:3 в първия сет и при 2:4 във втория. 

Двубоят стартира в 10:30 часа, а в Gong.bg следим за вас всичко най-интересно. Григор Димитров е поставен под номер 9. Белгиецът, който е на 25 години, се намира на 73-а позиция в ранглистата при мъжете.

Победителят от този двубой ще се изправи срещу Алексей Попирин от Австралия.

В средата на първия сет двамата си размениха по един пробив за 3:3, но Григор Димитров включи на високи обороти в края на частта, да за вземе сервис-гейма на своя съперник на нула и да се поздрави с 6:3.

Втората част започна много неприятно за Григор Димитров. Белгиецът намали непредизвиканите грешки и успя да реализира пробив, за да поведе с 3:0. След две прекъснавния, белгиецът продължи с по-доброто си представяне за 4:2 гейма.



Първи сет:

Григор Димитров избра за сервира в началото на двубоя, но допусна съперникът да поведе с 30:15. След това обаче българинът реагира много добре и изненада не се случи - 1:0. Белгиецът поведе с 30:0 на своя сервис, но започна да прави непредизвикани грешки, което доведе до 40:40. Григор получи шанс за пробив, но съперникът му все пак взе подаването си след три отлично изпълнени сервиса. 33-годишният тенисист отново взе подаването си - 2:1. Още в четвъртия гейм българинът направи пробив след демонстрация на страхотен слайс-бекхенд - 3:1. Белгиецът обаче показа хладнокръвие и върна пробива веднага за 3:2 След като се наложи Димитров да отразява два шанса за рибрейк. При своя сервис след това Зизу Бергс не сгреши, показвайки отново добър начален удар - 3:3. Григор направи първа двойка грешка в седмия гейм, с което позволи на белгиеца да поведе с 40:15. Благодарение на добрия си форхенд успя все пак да вземе сервис-гейма си за 4:3. Българинът напомни за най-добрите си дни, след като проби на нула за 5:3, а след това затвори първия сет без никакви проблеми за 6:3 за 43 минути на корта.

Преди втория сет Зизу Бергс използва възможност да влезе за кратко в съблекалните.

Втори сет:

Двойна грешка на Бергс позволиха на Григор да се доближи до 30:40, но въпреки това белгиецът взе първия гейм на втория сет - 1:0. Бергс започна да рискува повече на бекхенд и поведе с 40:15 и закономерно проби за 2:0. И с ас успя да затвърди пробива за 3:0.

При 15:0 в полза на Димитров в четвъртия гейм съдията провери корта, заради падналите капки дъжд. Оказа се, че е леко хлъзгав. Въпреки това, след около 5 минути срещата беше подновена, макар и след показано недоволство от страна на Бергс.

Григор Димитров също имаше претенции за състоянието на корта. Като за втори път срещата беше прекъсната заради лекия ръмеж, този път за около 10 минути.

След подновяването на мача двамата отново демонстрираха страхотен тенис, Григор отрази няколко брейк-бола, за да запише 1:3, но след това белгиецът отново взе подаването си за 1:4. Димитров, макар и трудно се справи за 2:4.

При сервис на Бергс и 30:15 в негова полза дъждът отново прекъсна мача. След около 5 минути изкчаване, срещата вече официално беше прекъсната. Двамата тенисисти бяха прибрани в съблекалните.