Французинът Артур Фис триумфира в турнира по тенис на твърда настилка от сериите ATP 500 в Токио, след като спаси мачбол и се наложи над сънародника си Юго Юмбер с 5:7, 7:6, 6:3 след малко повече от три часа оспорвана игра. Турнирът имаше награден фонд от 1,82 милиона долара и показа невероятна конкуренция на корта.

Фис, който е на 20 години, стартира мача с ранен брейк, но Юмбер бързо навакса пасива и затвори първия сет с ключов пробив в 12-ия гейм. Втората част премина с предимство за сервиращите, а Фис се наложи да се бори в осмия гейм, където успя да спаси 0:40. В тайбрека Юмбер стигна до мачбол при 6:5 и собствено подаване, но Фис показа характер, спечелвайки три поредни разигравания, за да изравни.

В третия сет Фис демонстрира хладнокръвие и успя да реализира пробив за 5:3, след което затвори мача с десетия си ас. С този успех той прекъсна серията си от четири последователни загуби от Юмбер и завоюва третата титла в кариерата си, както и втора за сезона след триумфа в Хамбург през юли.

Юго Юмбер, който си осигури изкачване до 15-ото място в световната ранглиста, претърпя загуба на финал за първи път след шест последователни успеха. Той остава с два трофея за сезона от турнири в Марсилия и Дубай през февруари.